Efento αυτόνομοι αισθητήρες bluetooth

Η Alfakom προσφέρει καινοτόμες λύσεις για τις καταγραφές μετρήσεων με αυτόνομους αισθητήρες. Οι αυτόνομοι αισθητήρες efento έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν μετρήσεις όπως: χαμηλή και υψηλή θερμοκρασία, υγρασία, υγρασία εδάφους, πίεση αέρα, θερμοκρασία, έλεγχος ποιότητας εσωτερικού αέρα, άνοιγμα-κλείσιμο πορτών, μέτρηση αγώγιμου νερού για παρακολούθηση διαρροών, παλμοί ηλεκτρισμού, πλημμύρα, ροή, ποιότητα αέρα, ατμοσφαιρική πίεση, κ.α. Μπορείτε να έχετε τον έλεγχο τοπικά ή απομακρυσμένα, μέσω κινητού ή tablet, με την βοήθεια cloud ή εφαρμογών. Είναι ιδανικοί για σταθερά – φορτηγά ψυγεία, χώρους αποθήκευσης προϊόντων, μεταφορά τροφίμων, νοσοκομεία, μεταφορά φαρμάκων, ψυκτικούς θαλάμους, εξωτερικούς – εσωτερικούς χώρους, αγροτικές καλλιέργειες, μουσεία, παρακολούθηση των περιβαλλοντολογικών συνθηκών κτλ. Το efento αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση παραμετροποιήσιμη στις ανάγκες σας.

Efento ασύρματοι αισθητήρες

Λύσεις

Αγροτικές καλλιέργειες

Ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης εποχής, η εταιρεία Alfakom εισέρχεται στο χώρο της σύγχρονης γεωργίας. Βρίσκεται στο πλευρό του σύγχρονου αγρότη. Mε νέα πρωτοποριακά συστήματα συνδράμει στην καθημερινή του προσπάθεια για την αύξηση της παραγωγής και την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων του. Οι αυτόνομοι αισθητήρες efento καταγράφουν σημαντικές μετρήσεις. Ελέγχουν τη θερμοκρασία και την υγρασία αέρα και εδάφους, την ατμοσφαιρική πίεση, κ.α. Έχοντας τον έλεγχο των παραπάνω μετρήσεων τοπικά και απομακρυσμένα, με άμεσες ενημερώσεις σε περίπτωση απόκλισης ορίων, δίνεται η δυνατότητα στον αγρότη να προγραμματίσει τις γεωργικές του εργασίες, ώστε να δημιουργήσει βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές.

Μεταφορά & αποθήκευση φαρμάκων

Στον τομέα των logistics και ειδικότερα στον τομέα της μεταφοράς φαρμακευτικών προϊόντων, η εταιρεία Alfakom προτείνει τους αισθητήρες efento. Οι αυτόνομοι αισθητήρες efento επιτρέπουν την πλήρη παρακολούθηση των περιβαλλοντικών δεδομένων του αποθηκευτικού χώρου κατά την μεταφορά φαρμάκων. Παρέχουν λεπτομερή και αξιόπιστα δεδομένα μετρήσεων θερμοκρασίας, υγρασίας και ποιότητας αέρα χώρου. Ελέγχουν το άνοιγμα και το κλείσιμο πόρτας μέσω μαγνητικής επαφής. Δίνουν τη δυνατότητα άμεσων ενημερώσεων για τυχόν μεταβολές των μετρήσεων, για την ορθή αποθήκευση και μεταφορά των φαρμακευτικών προϊόντων που προβλέπονται από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας.

Νοσοκομεία

Σε ένα κόσμο που η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, η σύνδεση με τις υπηρεσίες υγείας αποτελεί βασικό παράγοντα για την βελτίωση τόσο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα δημόσια νοσοκομεία όσο και από τις ιδιωτικές κλινικές της χώρας. Σε ένα αναβαθμισμένο σύστημα υγείας, κρίνεται απαραίτητο οι δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι να περιλαμβάνουν συστήματα αυτοματισμού.

Η εταιρεία Alfakom παρέχει τους αισθητήρες efento για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας χώρου, της ποιότητας του αέρα, κ.α. Οι αισθητήρες παρέχουν άμεσες πληροφορίες και ειδοποιήσεις. Ενημερώνουν για τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στις μονάδες εντατικής θεραπείας, στις μονάδες αυξημένης φροντίδας, στα ψυγεία, κ.α. Παράλληλα, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης πρότασης για τα εκάστοτε νοσοκομεία, η εταιρεία Alfakom παρέχει την δυνατότητα ελέγχου και ενημερώσεων για το άνοιγμα και το κλείσιμο θυρών και παραθύρων. Έτσι, προφυλάσσεται η ιδιωτικότητα του χώρου και ο ακριβός νοσοκομειακός εξοπλισμός. Η Alfakom, με τα πρωτοποριακά συστήματα αισθητήρων, δίνει το παρόν για την αναβάθμιση του Υγειονομικού μας Συστήματος.

Φορτηγά ψυγεία

Στην εποχή που ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί αναγκαιότητα για κάθε σύγχρονη επιχείρηση, η εταιρεία Alfakom εγγυάται ότι μπορεί να σας οδηγήσει σε αυτό με επιτυχία. Αποτελεί δεδομένο ότι κάθε επιτυχημένη επιχείρηση οφείλει να συλλέγει, να μελετά και να αξιοποιεί τα προϊόντα σε όλα τα στάδια του κύκλου της ζωής τους (παραγωγή, αποθήκευση, μεταφορά, διάθεση), με πληροφορίες που παρέχονται άμεσα σε πραγματικό χρόνο. Η Alfakom, με τους καινοτόμους αισθητήρες efento, παρέχει και αποθηκεύει απαραίτητες μετρήσεις, όπως η θερμοκρασία και η υγρασία του ψυγείου, καθώς και το χρονικό διάστημα που ανοίγει και κλείνει η πόρτα του φορτηγού ψυγείου μέσω μαγνητικής επαφής, με άμεσες ενημερώσεις για τυχόν μεταβολές που θα υπάρξουν από την παραλαβή, κατά την μεταφορά, έως τον τελικό προορισμό του φορτίου. Η επιχείρηση εξοικονομεί κόστος, διατηρεί ιστορικό και αυξάνει ευελιξία και απόδοση.

Ψυγεία-ψυκτικοί θάλαμοι

Τα προϊόντα που καταναλώνουμε ημερησίως, συνήθως έρχονται από χιλιόμετρα μακριά πριν τοποθετηθούν στο ράφι. Διανύουν αποστάσεις, σε εξειδικευμένες συσκευασίες μεταφοράς, με σκοπό να διατηρήσουν την φρεσκάδα, την ποιότητα καθώς και τα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν μοναδικά στο είδος τους. Τα προϊόντα νωπά ή βαθιάς κατάψυξης, απαιτούν ιδιαίτερες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στους ψυκτικούς θαλάμους. Η αποθήκευση φρούτων και λαχανικών επίσης παρουσιάζει ιδιαιτερότητες. Πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία και υγρασία χώρου τόση, ώστε να καθυστερούν την διαδικασία ωρίμανσης. Η Alfakom, διαθέτει τους εξειδικευμένους αισθητήρες efento, δίνοντας την δυνατότητα ελέγχου θερμοκρασίας, υγρασίας, άνοιγμα – κλείσιμο θαλάμου, κ.α. στα επιτρεπτά όρια με άμεσες ενημερώσεις για τυχόν μεταβολές. Με τις απαραίτητες μετρήσεις εξασφαλίζουμε την ποιότητα των προϊόντων στους ψυκτικούς θαλάμους. Η εταιρεία Alfakom είναι στην διάθεσή σας για να προτείνει την λύση που ταιριάζει στην περίπτωσή σας.

Μουσεία

Οι αρμόδιες διοικητικές αρχές του εκάστοτε μουσείου είναι υπεύθυνες και πρέπει να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των συλλογών από φυσικά αίτια ή από ανθρώπινη αιτία. H διοίκηση του μουσείου πρέπει να διασφαλίσει ότι υφίστανται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία συλλογών από φθορές που είναι δυνατόν να προκληθούν σε εκθεσιακούς χώρους. Η εταιρεία Alfakom έχει την την τεχνογνωσία, και είναι πρόθυμη να καλύψει τους εκθεσιακούς χώρους με τους αισθητήρες efento. Οι αυτόνομοι αισθητήρες efento επιτρέπουν την παρακολούθηση των περιβαλλοντικών συνθηκών και διασφαλίζουν την διατήρηση των έργων τέχνης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, με μετρήσεις θερμοκρασίας – υγρασίας, με τον έλεγχο για το άνοιγμα – κλείσιμο πόρτας μέσω μαγνητικής επαφής και με άμεσες ειδοποιήσεις (alerts) απότομων μεταβολών. Η Alfakom πρωτοπορεί στο τομέα φύλαξης και διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Εφαρμογές

Εφαρμογή efento logger

Με την εφαρμογή Efento Logger καταγράφουμε μετρήσεις από τους αισθητήρες τοπικά μέσω Bluetooth 4.0. Η συσκευή καταγραφής αποθηκεύει 60.000 μετρήσεις στη μνήμη της. Οι μετρήσεις αυτές μπορούν να μεταφερθούν ασύρματα σε τηλέφωνο ή tablet. Με την δωρεάν εφαρμογή Android μέσω κινητού – tablet έχετε την δυνατότητα να παραμετροποιήσετε τους αισθητήρες σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Εφαρμογή efento inspector

Η εφαρμογή Efento Inspector μας δίνει την δυνατότητα να βλέπουμε όλες τις μετρήσεις που έχουν καταγραφεί και σταλεί, απομακρυσμένα. Οι μετρήσεις αποστέλλονται μέσω tablet, κινητό. Επιπλέον, ρυθμίζουμε όρια μέτρησης και έχουμε άμεση ενημέρωση μέσω email/sms σε περίπτωση που ξεπεραστούν.

Εφαρμογή Efento Transport

Η εφαρμογή Efento Transport είναι ένα σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής μετρήσεων κατά τη μεταφορά. Με την εφαρμογή έχουμε την δυνατότητα να ρυθμίσουμε όρια και να ενημερωνόμαστε με ηχητικές ειδοποιήσεις σε κινητό, tablet σε περίπτωση που αυτά ξεπεραστούν κατά την κίνηση.

Efento cloud

Το Efento Cloud είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης αισθητήρων και καταγραφής μετρήσεων ανά πάσα στιγμή μέσω της συσκευής gateway. Το efento gateway παρέχει συνδεσιμότητα μεταξύ των αισθητήρων και της πλατφόρμας διαχείρισης. Με το efento cloud έχουμε τον έλεγχο όλων των αισθητήρων απομακρυσμένα σε πραγματικό χρόνο ρυθμίζοντας όρια και ενημερώνοντας σε τυχόν απόκλιση των ορίων.

Σύνδεση

Χάσατε τον κωδικό σας;

Δημιουργία ενός λογαριασμού;